Zöld Alapítvány Martonvásárért közhasznú környezetvédelmi
és kulturális alapítvány

2462 Martonvásár, Budai út 88.

Elérhetőség
Tel./fax: 06 22 460-903
E-mail: zold.alma@t-online.hu
Közhasznúsági végzés: Pk.63.734/2003/11
Adószám: 18495841-1-07
Erste Bank: 11996705-06442839-10000018

A ZÖLD ALMA alapítványt 2004. év elején jegyezte be a Fejér Megyei Bíróság és még ugyanebben az évben megszereztük a közhasznú jogállást. A személyi jövedelemadó 1%-ának gyűjtésére a 2006. évi jövedelmek bevallásakor – azaz 2007. év elején – lesz lehetőségünk.

Főbb céljaink: Az alapítvány elő kívánja segíteni mindazon törekvések megvalósulását, amelyek célja, hogy az emberi tevékenység hatásai a természet teherbíró képességének határain belül maradjanak, illetve a kívánatos szintre szoruljanak. Kiemelten kíván törekedni az állampolgári részvétel lehetőségeinek bővítésére a környezetvédelem, az oktatás, a kultúra és az egészségügy területén, valamint a nyilvánosság, a tájékoztatás és a tájékozódás szabadságának minél szélesebb körű megteremtésére.

Főbb tevékenységeink az elmúlt két évben: 2004-ben kezdtük el a használt szárazelemek begyűjtését Martonvásár területén. Gyűjtőedényeket helyeztünk el az oktatási intézményekben, az önkormányzat ügyfélszolgálatán. A használt szárazelemek veszélyes hulladéknak minősülnek. Martonvásár lakosai tisztában vannak a környezetre gyakorolt káros hatásával. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a másfél év alatt több mint 15.000 darabot juttattak el a gyűjtőedényekbe. Köszönjük azoknak, akik komolyan veszik ezt a tevékenységünket!

Tanulmányi kirándulásokat szerveztünk a nagytétényi Harbor Parkban lévő „élőgép” megtekintésére. Nagy érdeklődés övezte a mintegy 2-3000 élőlény együttes munkájával működő szennyvíztisztítót.

Környezetünk állat- és növényvilágának védelme természetes része mindannyiunk életének. Ezt az egerészölyvet egy nagyfeszültségű távvezeték közelében találtuk.Súlyos szárnytörése és leromlott állapota ellenére még meg tudták menteni, de repülni már soha nem lesz képes!

2004-től veszünk részt a „Tájsebészet” mozgalomban. A kezdeti tartózkodást követően egyre többen csatlakoznak hozzánk. Ennek köszönhető, hogy 2005-ben Fejér megyében II. helyezést értünk el!

2005. novemberében jelent meg első alkalommal környezetvédelmi, kulturális lapunk, melyhez már több településen hozzájuthatnak az érdeklődők. Írásaikat, véleményüket, kérdéseiket a zold.alma@axelero.hu email címre vagy a 2462 Martonvásár, Orgona u. 68-ba várjuk!

…és a feladatok, melyek ránk várnak, melyekhez segítőtársakat, támogatókat várunk!

„Összefogás Martonvásár kultúrájához méltó környezetért” címmel pályázatot nyújtottunk be a Környezetvédelmi Minisztérium ZÖLD FORRÁS 2006. programjához. Örülünk, hogy az oly kevés sikeres pályázók között lehetünk, akik minisztériumi támogatással valósíthatják meg elképzeléseiket. A kapott összeg azonban nem elegendő a terveink kivitelezéséhez, ezért várjuk azok jelentkezését, akik – akár anyagi, akár önkéntes munkával - segíteni tudnak a „méltó” környezet kialakításában! Fogjunk össze valamennyi településen a kultúrához méltó környezetért!

ZÖLD ALMA Kuratóriuma

 

 

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.