Kistérségi Szolgáltató Iroda

2462 Martonvásár, Fehérvári út 10.

Elérhetőségeink:
Tel/fax: 569-127 vagy 569-128
E-mail:
kisterseg@rkt.hu
irodavezeto@rkt.hu

A Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás 2005. július 14-én jött létre Baracska, Gyúró, Kajászó, Martonvásár, Ráckeresztúr, és Tordas összefogásával, mely társuláshoz később Ercsi is csatlakozott.

A Társulás szék- és telephelye Martonvásáron van. Legfőbb szervezete a Társulási Tanács, tagjai a települések polgármesterei. A megválasztott elnök Orbán András, Martonvásár polgármestere, alelnökei Farkas János, Tordas és Ónody Miklós, Ráckeresztúr polgármestere. A Társulás munkaszervezete, a Szent László Völgye Kistérségi Szolgáltató Iroda 2006. április 1-óta önálló intézményként tevékenykedik a MartonVásárHáz emeleti irodahelyiségében.

A Társulás elsőrendű feladata az, hogy az egyes települések méretkülönbözőségéből adódó esélyegyenlőtlenségeket kiküszöbölje azáltal, hogy a közfeladatokat gazdaságosan, hatékonyan és kistérségi szinten oldja meg.

A kistérség hosszú távú célkitűzéseit, fejlesztési elképzeléseit az „Ercsi Kistérség területfejlesztési koncepció és program” című dokumentum tartalmazza, mely dokumentum a www.martonvasar.hu honlapon „Információ” menűpont alatt megtalálható. A koncepcióban vázolt rövid és hosszúlejáratú célok megvalósítása érdekében a Társulás munkaszervezete megszervezi a közfeladatok (közoktatási, szociális, gyermekjóléti, egészségügyi, területfejlesztési, és belső ellenőrzési) összehangolt térségi szintű ellátását, az erőforrások, a központi költségvetésből kapott normatív támogatások optimális leosztását, térségi adatbázis működtetését, továbbá aktív pályázati tevékenységet folytat mind kistérségi szintű projektek, mind települési fejlesztések, beruházások megvalósítása érdekében.

A Társulás munkaszervezete, a Szent László Völgye Kistérségi Szolgáltató Iroda az említett feladatokon túl kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy a kistérségen belül összefogja a civil szervezeteket és vállalkozókat, és közreműködjön a hatékonyan együttműködő, a kistérség fejlődését elősegítő partnerség kialakításában. Ennek keretében részt vettünk a Civil Fórum megszervezésében, ülésein, információs pulttal jelenünk meg a Civil Fesztiválon, és végül folyamatosan dolgozunk a kistérségi civil szervezetek és vállalkozói adatbázis létrehozásán.

Tisztelt Olvasó! Tisztelt kistérségi civil szervezet, vállalkozó, lakosok! E rövid bemutatkozással tájékoztatni kívántuk Önöket arról, hogy milyen céllal és milyen feladatok ellátására jött létre a Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás. Bízunk abban, hogy a kistérség valamennyi települése és lakosa érdekében és javára eredményesen valósulnak meg a Társulási Tanács által hozott határozatok. Ehhez ajánljuk szolgáltatásunkat, és kérjük, ill. előre is köszönjük közreműködésüket, támogatásukat.

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.