Szent László Völgye Lovas Egyesület  

2462 Martonvásár, Budai út. 23.

A szervezet képviselője: Szalai György
Mobil: 06-30 9502628
E-mail: szalai1944@freemail.hu

Az egyesület 2003 évben alakult, közhasznú szervezet.

Célja: Martonvásáron és környékén élők sportolásának és versenyzésének biztosítása, a Dreher Jenő által megteremtett lovas hagyományok ápolása. Ifjúsági és felnőtt testedzés, szabadidős programok szervezése. Általános cél, hogy elősegítse az egészséges életmódra és életszemléletre való nevelést, fejlessze a mozgáskultúrát és az állatok szeretetét. Az egyesület az el, múlt évek folyamán tevékenyen részt vállal a helyi rendezvényeken, így március 15 –i, ünnepségeken hagyományos huszár egyenruhákban lóháton, a szüreti felvonulásokon, az ezerhatszáz évekből származó egyenruhákban.

Az egyesület alakulása óta minden évben a Martonvásári Napok ünnepség sorozat keretében megrendezi most már hagyományossá váló pontszerző díjugrató versenyét, ami egyre több versenyzőt és nézőt vonz. Évente két alkalommal szervez ifjúsági és gyermek lovas napot, melynek résztvevői kipróbálhatják a lovaglás élvezetét, kocsikázhatnak, ismerkedhetnek az íjászat tudományával. Az elmúlt évben egyesületünk, létrehozta ifjúsági szakosztályát, felvállalta, sérült fiatalok integrált lovagoltatását.

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.