„Jövőt nekik is” Alapítvány

2463 Tordas, Gesztenyés út 1.

A kuratórium elnöke:
Landi Istvánné
Tel.: 30-466-5693, 30-466-5694
Fax: 22-668-042
E-mail: jovotnekikis@freemail.hu

A „Jövőt nekik is” Alapítvány 1993 óta végzi a tordasi Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthonában élő, jelenleg 260 fő értelmileg akadályozott, több esetben súlyosan, halmozottan sérült ember támogatását. Céljaként az otthonban élő gondozottak üdülési, testedzési lehetőségeinek támogatását, életkörülményeik javítását jelölte meg. Az alapítványi célok tovább teljesedtek az 1998-ban megvalósult közhasznú szervezetté válással. Rehabilitációs célú foglalkoztatási lehetőségek megteremtése mellett az egészségmegőrzés, nevelés, oktatás, képességfejlesztés és kulturális tevékenységek segítése, azok tárgyi feltételeinek javítása is az alapítvány céljai közé tartozik.

Az érdekérvényesítésre csak igen korlátozott mértékben képes populáció élete végéig személyes gondoskodásra szorul, önálló életvitelre támogatás nélkül nem képes. Az Alapítvány sokoldalú segítséget igyekszik nyújtani a nagy létszámú intézménybe kényszerülő sérült emberek életminőségének emeléséhez, a többszörösen hátrányos helyzet ellensúlyozásához. Támogatást nyújtott a személyiség kibontakozásához, a készségek és képességek fejlesztéséhez, a sport és kulturális élethez, az élményteli szabadidő töltéshez, a foglalkoztatási lehetőségek kiszélesítéséhez. Jelentős segítség irányul a sérült emberek kapcsolatrendszereinek megtartására, kiszélesítésére, így a tevékenység kiterjed a kritikus helyzetben lévő szülők, hozzátartozók körére is. Jelentős szerepet kap a társadalmi integráció, a foglalkoztatási rehabilitáció, az esélyegyenlőség érvényre juttatása.

Az Alapítvány kiemelt támogatást biztosít az első alkalommal a Fogyatékosok Nemzetközi Éve alkalmából megrendezésre került, napjainkban már hagyományosnak számító DALLAL-TÁNCCAL EGYMÁSÉRT gálaműsornak. Ez alkalommal ép és sérült művészek, csoportok aratnak nagy sikert a százhalombattai művelődési házban, ahol telt ház előtt bizonyítják, hogy az értelmi fogyatékos emberek is képesek művészeti alkotásra, önmaguk kifejezésére mások által élvezhető, érzelmeket keltő bemutatkozásra.

A „JÖVŐT NEKIK IS” Alapítvány a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából egyre növekvő állampolgári támogatást élvez, mely által a segítségnyújtás mértéke örvendetesen növekedhet. Minden támogatást a fogyatékos, sérült emberek érdekében használ fel, akik valamennyien különböző értelmi, testi, lelki sérülést élnek meg mindennapjaiban. Nagy szükségük van a társadalom támogatására, emberi segítségnyújtásra ahhoz, hogy törvényben deklarált- de még megvalósulásra váró- jogukkal, az esélyegyenlőséggel a mindennapokban élni tudjanak.

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.