Százszorszép Alapítvány

2462 Martonvásár, Budai út 13.

Elérhetőségünk:
Telefon: 22 569-228

Az együttes vezetői: Németh Ildikó és Szabó Szilárd a „Népművészet Ifjú Mesterei” , több alkalommal nívódíjas pedagógusok és koreográfusok, 2004-ben a „Magyar Művészetért” díj kitüntetettjei.

A Százszorszép Alapítvány 1991-ben jött létre a Martonvásári Százszorszép Táncegyüttes működésének és fenntartásának támogatása céljából. A táncegyüttes szakmai munkáját, szervezési feladatait, alapvető működését segíti. Számos belföldi és külföldi fesztivál az alapítványi támogatás segítségével valósulhatott meg.

A Százszorszép Táncegyüttes 1979- ben alakult. Tagjai martonvásári és környékbeli fiatalok, akik műsorukban arra vállalkoztak, hogy a magyar nyelvterület zene- és tánchagyományát a leghitelesebben mutassák be a nagyközönségnek. A csoport profiljához hűen az autentikus folklórkincs mélyebb közreadására vállalkozik. Az együttes háromszor nyerte el a Kiváló Együttes minősítést (1998- 2000-2002.), ezáltal örökös kiváló táncegyüttes.

Az együttes évek óta gazdag, a határainkon átívelő kulturális cserekapcsolatokat ápol, (Baienfurt - Németország, Szent-Averten - Franciaország, Mezőkölpény - Románia), a testvértelepülések egymás kultúrájának tiszteletén, ápolásán felül anyagilag, emberileg és erkölcsileg is megbecsülik egymást. A kultúra, a tánc a zene nemcsak a határokat, de a nyelvi problémákat is feloldja. A kapcsolatrendszerek pezsgőek, állandóak.

 

A 25. éves jubileumi rendezvényei (nyári fesztivál a Martonvásári Napok keretében és téli gálaműsor sorozat) kiemelt jelentőséggel, körültekintéssel szerveződtek, zajlottak 2004-ben. 2005-ben a táncegyüttes Angliába utazott ahol július 30. és augusztus 6. között az Alnwinck Nemzetközi Zenei Fesztiválon vett részt.

Martonvásáron és környékén, vagy távolabbi helyeken is tartanak tánctanítással egybekötött táncházat, amelyek során általános tapasztalat, hogy mind az újabb, más-más tájegységek táncainak szakavatott tanítására, mind pedig a szórakozás jellegű szabad táncra egyaránt szüksége van a közönségnek. Innen jött az ötlet, hogy 2005 évben rendszeresen, havonta tartsanak olyan rendezvényeket, amelyeken Stúdió jelleggel igényes tánctanítás, tanulás zajlik, majd az este második felében szabad tánc, azaz Táncház a már megtanult táncokkal.

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.