Tordas Tánckör

2463 Tordas, Szabadság u. 110.

A közösség vezetője: Szabó Szilárd
Elérhetőségünk:
Salamon Sarolta
Tel.: 22/ 467-767
E-mail: saci@gidran.hu

 

2002 őszén alakult Tánckörünk Szabó Szilárd néptánctanár vezetésével. A tagok többsége olyan szülő, szülőpár, akiknek gyermekeit Szilárd és felesége Németh Ildikó tanítja a tordasi művészeti iskolában ill. a Százszorszép táncegyüttesben vagy egykori tanítványok voltak maguk is.

Az a vágy és szándék, amely a Tánckör létrejöttét eredményezte, így négy év távlatából úgy tűnik, megtermi gyümölcsét. Jeles alkalmakkor tartott, híresen jó hangulatú mulatságainkon, táncházakban szülők és gyermekeik s persze vendégek, barátok együtt nótázunk, s járjuk a megtanult táncrendeket. A Kárpát-medence páratlanul gazdag még élő vagy már csak filmfelvételeken létező néptánckincséből eddig Rimóc, Madocsa, Erdélyből Moldva, Kalotaszeg, Gyimes táncaival ismerkedtünk.

10-12 állandó párra mindig számíthatunk, s meg kell említenünk, hogy a szomszéd Gyúróról, Martonvásárról, távolabbról, Budapestről, Ercsiből is sokan vállalják a próbára járást. Tanárok, tűzoltó, keramikus, informatikusok, orvosok, kutatók, könyvelő, agrárszakember- a tejesség igénye nélkül - akik szívesen áldoznak szabadidejükből hetente 2-3 órát.

Minden évben a megismert táncdialektusból új koreográfia készül, amit a Tordasi Kulturális Napokon mutatunk be. Eddigi legemlékezetesebb fellépésünk a balatonfelvidéki Mindszentkállán volt. Majdnem százan jelentünk meg barátok, gyerekek kíséretében a helyieknek felejthetetlen estét ajándékozva.

 

 

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.