Gyúrói „Búzavirág”
Kertbarát Kör

2464 Gyúró Kossuth u. 7.

Elérhetőség:
Tóth Sándorné
Tel: 22/ 468-697

Alakulásának éve: 1989.

Célunk a barátkozáson és a közös tevékenységeken túl, a kertjeinkben termelt szép és különleges zöldségfélék bemutatása, csere-beréje.

1989-ben felkérést kaptunk az augusztus 20-án, Székesfehérváron megrendezett Kertbarát kiállításra, ahol kis csapatunk II. helyezést ért el. Egyéniben Boleradszki Józsefné első díjat hozott el a kiállításról. Elismerésképpen rengeteg növényt, növényvédő szert és szakkönyvet kaptunk ajándékba.

A kertbarátok egységes országos szlogenjét szem előtt tartva, miszerint „Kertészkedj, Művelődj, Barátkozz!”, tesszük a dolgunkat magunk és mások örömére. Fő tevékenységünk a különböző kiállításokon való részvétel és bemutatkozás.

1990-ben az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron a földművelésügyi minisztertől elismerő oklevelet vehettünk át.

1992-ben Mezőtúron az Országos „Mezőgazdasági Kistermelés ’92” kiállításon elismerő oklevelet és különdíjat kaptunk.

1993-ban Makóra, a Nemzetközi Hagymafesztiválra kaptunk meghívást, és az elért eredményekért itt is különdíjjal jutalmazták munkánkat.

1996-ban Gödöllőn megrendezésre kerülő „Száz éves az OMÉK” országos mezőgazdasági kiállításon díszoklevelet vettünk át a földművelésügyi minisztertől. A kiállítást megtekintő belügyminiszter gratulált csapatunknak a szép kiállításhoz.

2001. májususában Székesfehérváron a Fejér Megyei Agrár Expón vettünk részt: nagysikerrel és elismerő oklevéllel tértünk haza.

2003, 2004, 2005-ben, szeptemberben az Etyeki Kezes-Lábos fesztiválon nagy elismerés mellett, minden évben elhoztuk a közönségdíjat, ami nagydolog, mert igen sok kiállító vesz részt a rendezvényen. A 2005-ös kiállítás alkalmával, a főző verseny III. díját is megszereztük.

Közben, a falunkban minden évben, a falunap alkalmából kiállítást és borversenyt rendezünk, amely nagy elismerésnek örvend. Minden télen növényvédelmi előadást hallgatunk különböző szakemberektől, különböző témában. Munkánk még tartalmasabb lehetne, ha anyagi forráshoz juthatnánk. Mehetnénk tapasztalatcserére, fogadhatnánk vendégeket. Sajnos ennek támogatására az önkormányzatnak nincs anyagi lehetősége, így semmilyen támogatásban nem részesülünk.

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.