Városi Nyugdíjas Klub

2462 Martonvásár, Budai u. 13.

Levelezési cím:
2462 Martonvásár, Bajcsy-Zs. u. 4.
Tel./Fax: (+36) 22/460-850
E-mail:
martoniklub@freemail.hu,
martoni@enevjegy.radio.hu

Klub vezető: Bosnyák János

www.enevjegy.radio.hu/martoni

A helyi nyugdíjas klub 1980. február 28-án alakult Tóth Imre tanár úr kezdeményezésére. 1981-ben a klubtagság Dobos Károlyt választja elnökké. A megalakításának célja, hogy összefogja a településen élő nyugdíjasokat. Kirándulásokat, országjárásokat szerveztek. E klub példáját követve alakultak sorra a Fejér-megyében lévő klubok. A mai Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetség bölcsőjét a martonvásáriak ringatták Martonvásárról ki indulva, Dobos Károly és Üszögi Bleier Jenő szervezte a Ny.O.Sz. létrejöttét.

1993 decemberében elhunyt Dobos Károly után Dr Grimm Lóránt úr vezeti a klubot, ezen idő alatt veszi fel a klub a „Dobos Károly” nevet. 1995 február 19-én választják meg Ambrus István Lászlót elnöknek. 1998 január 01-től a klub teljes neve „Martonvásári Nyugdíjasok Közhasznú szervezete”. Az idevonatkozó törvénynek megfelelően a szervezet tevékenysége:, szociális(1), családsegítés(2), időskorúak gondozása(3), kulturális tevékenység(5), környezetvédelem(9), esélyegyenlőség elősegítése(11), polgári jogok védelme(12), euro-atlanti integráció elősegítése(19). A szolgáltatásait a klubtagokon kívül bár ki igénybe veheti kérelem alapján.

1990-óta a „Martonvásári-Napok”-nyitó akkordjaként Országos Nyugdíjas találkozót szervez a néhai első szabadon választott polgármester Horváth Ottó kezdeményezésére. A klub kezdeményezésére létrejött a Közép-Dunántúli Nyugdíjasok Regionális találkozója 2003-2004 évben, innen szervezik a régió nyugdíjas szövetségének létrehozását is, amely 2004 május 15-én megtörtént Csopakon.

Konferencia

2009. május 30. 10 óra

„A civil együttműködés továbbfejlesztése és működtetése a Szent László Patak Völgyében”

Helyszín:
Martonvásár, Brunszvik Kastély előadóterem

Szervező:
A Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány és partnerei

Civil fesztivál

2009. május 30. 12 óra

Szeretettel várjuk Önt és Családját a IV. Civil Fesztiválra és Néptáncgálára

Helyszín:
Az MTA Kutatóintézet szigete

Szervezők:
Martonvásári Tehetséggondozó Alapítvány, Martonvásári Nyár Kulturális Egyesület, Művészeti Iskola
A rendezvény a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Önszervezodés, Szakmai és Területi Együttmuködés Kollégium támogatásával valósul meg.A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram és a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.